149. Csorba blog. Csorba Kodály című versének elemzése. Cipirán fotóalbumának első része.

1. Csorba Győző kötetek részletes ismertetése a honlapon.

2. Kodály Csorba Győző verse. (Stubendek Katalin előadásában) A felvétel adatlapját ld. a klip alatt. Ezúttal én semmit nem írok magyarázatképpen, inkább elérhetővé teszem a versről írt kiváló tanulmányokat.

Kovács Attila, Amtmann Prosper és Bartók Béla Emlék-díjas zenei szerkesztő, a Csorba Győző Könyvtár zenei szakreferense a Csorba Győző és Pécs zenéje című kiváló tanulmánnyal “készült” a Csorba 100 évfordulóra, amelyet a Emlékünnepélyen vetített képek kíséretében előadott. A tanulmány word változata itt olvasható, de megjelent a Csorba 100 emlékkötetben is.  A teljes kötet elérhető itt. (A tanulmány a 120-128. oldalon olvasható pdf-formátumban.)

Péczely László: Csorba Győző „Kodály” c. versének zenei világa című tanulmánya, melyre Kovács Attila is hivatkozik, a Jelenkor 1976-os Csorba számában olvasható, a 993. oldaltól.

3. Készítem Ciprián fotóalbumát. A képeket a jobb áttekinthetőség érdekében több csoportba válogattam össze. Minden csoport előtt rövid magyarázatot adok. Mára elkészült a fotóalbum  első két fejezete. Itt lapozható. (Akinek ez diabemutató nem indulna, annak pdf-formátumban is elérhetővé teszem, itt.) Kende Katának nagyon köszönöm az összeállításhoz nyújtott segítséget.

Ebben az albumban a korai éveket és a borsodpusztai szerzetesi életet mutatom be 31 fotó segítségével.

A következő alkalommal egy ismeretlen Csorba vers bemutatása mellett tovább folytatom a Ciprián albumot csatkai és somogyhárságyi fotókkal.

Köszönöm a kattintást.