73. Csorba blog. A Csorba Győző emléke című könyv ismertetése

Az eddig ismertetett Csorba-köteteket ezen a folyamatosan bővített oldalon gyűjtöm egybe.

Mai vers Csorba előadásában: Dávid tánca. A vers a linkről meghallgatható a költő előadásában is. Érdekességképpen közlöm a Szent Biblia leírását Dávid táncáról.

Most a Csorba Győző emléke című kötetet mutatom be.

A kötet leírása:
Csorba Győző emléke / [vál. és szerk. Tüskés Tibor]. – Pécs : Pro Pannonia, 2005. – 279 p. ; 21 cm. –  (Pannónia könyvek). (Irodalmunk forrásai : p.). – ISBN 963 9498 58 0 kötött.

A kötet olvasható erről a linkről. (Nagy fájl, lassan nyílik.)

A kötet borítója

A kötet a Csorbáról kiadott könyvek talán legjobbika. Nagyszerű válogatás, szinte minden fontos Csorba nyilatkozat, Csorbáról szóló írás olvasható benne. Tudtommal Tüskés Tibor a Nap kiadó Emlékezet vagy In memoriam sorozatában szerette volna megjelentetni, ez a terv végül dugába dőlt és ezt a kötetet is a Pro Pannonia adta ki.

Nem írok sokat a kötetről, mert a tartalomjegyzék, amelyet ebben a képválogatásban pdf-formátumban olvashatnak,  mindent elmond róla.

A szívemnek legkedvesebb és talán legfontosabb darabját – ki más írhatta volna, mint a jóbarát, Weöres Sándor – a képválogatás 2–3. oldalán olvashatják. A könyv egy másik fontos írása Weöres méltatása a Szabadulás című Csorba kötetről. Ez a teljes kötet 32–36. oldalán olvasható. Ezt is ajánlom figyelmükbe. Érdekességképpen megadom a kritika eredeti Weöres kéziratának elérhetőségét.

Ajánlom szíves figyelmükbe a kötet olvasását, a sokoldalú megközelítés biztosan nyújt újdonságot még a Csorbát jól ismerőknek is.

Készülök a Csorba Társaság könyvelőjéhez, rendezgetem a pénzügyeket, s most megköszönöm a tagdíjat eddig befizetőknek a segítséget. Megkérem olvasóimat, aki még nem fizette be a tagdíjat, pótolja. Az is juttathat, aki nem tag, csak támogatni kívánja munkánkat. A Csorba Társaság számláját a Takarékbank vezeti, számlaszámunk 50400113-16108561. Kérjük, az összeg rendeltetéséhez írja be: A Csorba Társaság tagdíja, vagy A Csorba Társaság támogatása.

Köszönöm figyelmüket.