„A költözés zűrzavarában és a rövid szervezési határidő miatt a Tudásközpontban berendezett Csorba Emlékszoba megnyitásának meghívottjai közül kimaradt Bertók László Kossuth-díjas költő, Csorba egyik legjobb barátja, aki pedig az eredeti Megyei Könyvtári Emlékszoba egyik megálmodója, összeállítója is volt. Ezúton is elnézését kérjük, engesztelésül és Csorbával való barátságuk bizonyítékaként, szíves engedelmével, közlöm Csorba ravatalánál mondott beszédét, Csorba Győzőnének írt kondoleáló levelét és Sirató című, Csorba emlékére írt versét.

       – Bertók László kondoleáló levele Csorba Győzőnéhez
– Bertók László: Sirató 1. oldal
– Bertók László: Sirató 2. oldal
– Bertók László búcsúbeszéde Csorba Győző ravatalnál 1. oldal
– Bertók László búcsúbeszéde Csorba Győző ravatalnál 2. oldal
– Bertók László búcsúbeszéde Csorba Győző ravatalnál 3. oldal
– Bertók László búcsúbeszéde Csorba Győző ravatalnál 4. oldal
– Bertók László búcsúbeszéde Csorba Győző ravatalnál 5. oldal

Csorba halálához kapcsolódó további dokumentumok:

– Határ Győző Csorba Győzőnének írt kondoleáló levele
– Fodor András Facies hippocratica című versének gépirata melyet Csorba Győzőnének küldött a költő halála után, 1. oldal.
– Fodor András Facies hippocratica című versének gépirata melyet Csorba Győzőnének küldött a költő halála után, 2. oldal.
Hivatalos hír Csorba Győző haláláról
– Emlékezés a Honlap Hírek, információk oldalán: „2010. 09. 13. 15 éve halt meg Csorba Győző. Az évfordulóról nem felejtkeztek meg a Tudásközpontba költözött Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtárban sem, ahol a szintén a Tudásközpontba „áttelepített” Emlékszoba ünnepélyes átadóját rendezték meg ezen a napon. (Ld. még a 2010. 09. 04.-ei hírt!) A megemlékezést Juhász Anikó,  a PTE gitár szakos hallgatójának szép előadása nyitotta (és zárta), Örkényi Zsuzsanna a Szent Mór Általános Iskola alsó tagozatos tanulója pedig egy Csorba verset mondott, bevezetőképpen, nagyon szépen és értőn. Szabolcsiné Orosz Hajnalka a Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtár igazgatója mondott meleg hangú nyitóbeszédet, s, mivel nagyon kértek rá, vonakodva ugyan, de én emlékeztem a költőre. (Pintér L. a honlap szerkesztője.) Itt közlöm az Emlékszoba megnyitóján elmondott emlékezésemet, s az abban felolvasott Csorbának írt Weöres ill. Tüskés levél szkennelt változatát, és egy kölcsönzési elismervényt 1943-ból, mely szerint Weöres, mint városi könyvtáros, Kodály Zoltánnak kölcsönözött könyvet. A megemlékezést egy másik gitármű előadása és a szoba bejárati ajtaja mellett elhelyezett emléktábla koszorúzása zárta. A megemlékezésről hamarosan képeket is közlök. Az Új Dunántúli Napló tudósítása az eseményről >>> ”
– A PTE Központi Könyvtár informatikusa Ambrus Attila József videófelvételt készített és tett fel a You Tube-ra az emlékszobáról, ezúttal is köszönöm szívességét. (A videó látható a PTE Könyvtár hírei között is. >>> )”

Köszönöm kitartó figyelmüket.