A Csorba Győző Társaság 168. hírlevele

1. A november 21-én, a Csorba emlékesten bemutatott Csorba 100 című kötetről az alábbi fotókat közlöm. Remélem, a képek, a tartalomjegyzék és az előadók fotói magukért beszélnek.

A kötet első borítója.
A kötet hátsó borítója. (Részlet dr. Hoppál Péter előszavából.)
A kötet címoldala.
A kötet kolofonja.
Egy oldal a kötetből. (Bertók Lászlóval.)
Az előadók fotói.
Fotók a kötetből.
Versek a kötetből.
Az utószó első oldala.
Az utószó második oldala.
A tartalomjegyzék első oldala.
A tartalomjegyzék második oldala.

A könyv könyvárusi forgalomba nem kerül. Aki vásárolni akar, annak szívesen elküldöm postán, pécsieknek akár a címükre is elviszem. Nagyon kedvezményes, önköltséges ára 2000,− Ft. (A pénzt a Mohácsi Takarékbank 50400113-16108561 számú számlájára lehet átutalni, vagy a Citrom utca elején levő bankfiókban lehet személyesen befizetni. A szállítási költségre kérem + 300 Ft-ot utaljanak.)
A Csorba Társaság tagjai sokan nem vették át illetménykötetüket, mert nem voltak ott az emlékesten, amit nagyon sajnálunk. Kérem azokat, akik az idei tagdíjukat befizették, írják meg nekem címüket, hogy eljuttathassam hozzájuk a könyvet.

2. Kende Kata, Várkonyi Nándor hagyatékának tudós gondozója 21-én (a Csorba Emlékesten) és 22-én (egy pécsi egyetemi levéltáros konferencián) is tartott előadást. A két nap eseményeinek képei megtekinthetők itt. Köszönjük Kende Katának  a Sorsunk szerkesztőiről a Csorba esten elmondott székfoglalóját!

3. A “Székelyföldi képek” című albumot 22 képpel bővítettem. Az új fotók a “Csíkszenttamási Sándor kúria” című kép után következnek. Az album ezen a linken keresztül érhető el. A Székelyföld fotói című word dokumentumot hamarosan bővítem az új képek internetes hivatkozásaival.

4. Gyurkovics Tibor tíz éve, 2008. november 16-án halt meg. Szerette és tisztelte Csorba Győzőt. Mi is szeretettel és tisztelettel emlékezünk rá Szalay Károly írásával. Én így emlékeztem 2008 novemberben Gyurkovics Tiborra.