A Csorba Társaság 152. hírlevelének kiegészítése

1. Miközben mást keresgéltem a hagyatékban, megint rábukkantam a Jelenkor 1976. évi 11. számára, melyben költők, írók üdvözlik a 60 éves, a nyugdíjas kort elérő (akkor még 60 év volt a nyugdíjkorhatár) költőt. Tervezem már régebben, hogy a számban található írásokat, verseket közzéteszem a honlapon. Most csak a kezdő két oldal és a borítók belső oldalainak fotóját közlöm. Azért fűzöm ezt a bejegyzést a 152. hírlevélhez, mert a szám első két oldalán Pákolitz Csorbát üdvözlő Köszöntő című verscsokra – 6 rövid vers – olvasható. Bizonyítékául annak, mennyire szerette és becsülte Pákolitz István Csorbát.
Köszöntő 1. oldal (Évforduló, Vérszerinti és Böllenkedő 1. része)
Köszöntő 2. oldal (Böllenkedő 2. része, Költő, Játszadozó, Táplálék)
Hogy a Jelenkor szerkesztői és alkotótársai mennyire becsülték a költőt, annak igazolására közlöm a szám tartalomjegyzékének fotóját. (A tartalomjegyzék következő oldalán a számban megjelent hét Csorba-vers címe olvasható.)
Végül Csorba versek részleteit közlöm a számból, a költő kézírásával:
Csorba Győző Séta és meditáció. Részlet az első borító belső oldalán.
Csorba Győző: Nehezen s gazdagon. Részlet a hátsó borító belső oldalán.

2. Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a Csorba Győző Társaság tiszteletbeli elnöke. Támogatása nagyon sokat jelentett a Társaságnak. Most a honlapon és a körlevélben is köszönetet mondunk érte.
Itt olvashatnak beszélgetést a leköszönő államtitkárral négy éves munkájának eredményeiről és további terveiről.

Köszönöm a figyelmet!