A Csorba Győző Társaság 115. hírlevele

  1. A Csorba Győző Társaság október 27-én (pénteken) 17 órakor tartja következő irodalmi sörözését a Hrabalban. A találkozón Csorba Győző római feljegyzéseinek (1947/1948 és 1969) művészettörténeti kérdéseiről fog – terveink szerint képekkel illusztrált – előadást tartani társaságunk rendes tagja, Aknai Tamás professzor, művészettörténész. Mindenkit szeretettel várunk az előadásra és a beszélgetésre.
  2. Elnökünk, Nagy Imre professzor új könyvet jelentet meg Várkonyi Nándor. Portré és tabló címmel. A kötet bemutatója  december 5-én lesz a Művészetek Házában. A pontos időpontról, műsorról további értesítést teszek közzé. Kérem tagjainkat, már most jegyezzék fel naptárukba az időpontot!
  3. Nagy Imre tanár úr Egy veterán olvasó feljegyzései című sorozatában újabb könyvismertetők jelentek meg a Jelenkor online oldalán. Ezúttal Rakovszky Zsuzsa és Márton László legújabb regényeit teszi mérlegre. Ajánlom figyelmükbe az elemzéseket!
  4. Jövő héten, 18-án szerdán a Civil Közösségek Házában a Sólyom Katalin vezette Vers- és Prózamondó Pedagógusok Műhelye bemutatja a Könyvek Könyve c. irodalmi összeállításukat. A meghívót ld. itt.
  5. Ismét fölhívom a Hírlevél olvasóinak figyelmét a Szent Mór Iskolaközpont versmondó és irodalmi versenyére! Kérem, tegye közzé ismerősei körében Ön is a fölhívást, hogy minél többen tudjanak róla!
  6. Boda Miklós művészettörténész, a Társaság másik rendes tagja lelkes fényképész is. Jártában-keltében mindenütt vele van fényképezőgépe és kiváló képeket készít. Most éppen a Damjanich utcában járt és Csorba Győző emléktábláját fotózta, a 17. sz. ház kerítésén. Most bemutatom a képeket, melyeket elküldött nekem. Köszönöm szépen! Kép 1. Kép 2. Kép 3. Kép 4.
  7. Sajnálom, hogy anyagi ügyekkel is kell foglalkozni, de a pénzügyi helyzetünk erre kényszerít. A Társaság szeretné kötetben kiadni a tavalyi centenáriumi Csorba konferencián elhangzott előadások szövegét és egyéb kisebb füzeteket is a Csorba Társaság könyvtára sorozatban. Bevételünk azonban ebben az évben csak a tagdíjakból volt, azok összegének nagy részét viszont a könyvelő ill. a jogász díjazására kellett költenünk.  Kérem azokat a levelezőtársakat, aki még nem fizetettek tagdíjat, tegyék meg, soha nem késő;) A tagdíj évi 2000,-Ft, nyugdíjasoknak diákoknak 1000,-Ft. A pénzt a Mohácsi Takarékbank 50400113-16108561 sz. számlájára lehet átutalni, ill. a bank Citrom utcai fiókjában lehet személyesen befizetni. Az átutalásra írják fel közleményként: “A Csorba Győző Társaság tagdíja, ill. támogatása”. Annak, aki a tagdíjon felül is támogatja társaságunk munkáját, a megjelenő kötet(ek)ből kedvezményes áron, ill. a befizetett összeg nagyságának megfelelően ingyen példányt adunk, de a Csorba hagyaték köteteiből, ill. a Csorba Társaság könyvtára sorozatából ajándékot is tudunk küldeni, ha a címét megadja. Kérjük, aki szponzort tud ajánlani társaságunknak, az e-mail címemre írja meg: pinter2laszlo@gmail.com

Várjuk Önöket az ajánlott rendezvényeken! Köszönöm figyelmüket!