2006. 12. 23. Alig egy hónappal a Csorba levelezés-kötet megjelenése után hallhattuk a szörnyű hírt: meghalt az egyik kötetbéli levelezőpartner, Lázár Ervin. Az öt levelező közül immár négyen dolgoznak a "mennyei szerkesztőségben". A gyászban együttérzünk a családdal, velük együtt hiányoljuk Lázár Ervin újabb meséit, elbeszéléseit, csínyjeit. Kedves magyar írónk, nyugodjál békében! Emlékezésül itt közöljük Lázár egy régi karácsonyra Csorbának küldött kedves-vidám képeslapját és Csorbának egy Lázárhoz írt levelét.

2006. 12. 23. Áldott és kegyelemmel teljes karácsonyt, békés boldog új esztendőt, jó erőt, egészséget és sikereket kíván munkában, alkotásban a honlap minden látogatójának a szerkesztő: Pintér László.  
                                                                                                                                   
2006. 12. 01. [Frissítés!! 2006. 12. 03.] Szeretettel emlékezünk Határ Győzőre, aki Csorba Győző levelezőtársa, költészetének tisztelője volt: az író-filozófust életének 93. évében, a londoni St. George’s kórházban érte a halál november 27-én, hétfő délután. Tíz nappal élte túl feleségét.  2006. 05. 06-án a következőket írtam a Hírek, információk rovatban: "A hangszalagok digitalizálása közben bukkantam A szavak bolyhai c. 1988-ban megjelent Csorba kötet értékelésére, melyet a megjelenés után nem sokkal  Határ Győző írt és a Szabad Európa Rádió irodalmi műsorában mondott el. A kritika meghallgatható itt. Határ Győző és Csorba Győző kapcsolatáról, egymáshoz írt verseíről részletesebben ld. itt!"

2006. 12. 02. (2006. 11. 23.) Ez egy megkésett híradás: 2006. 11. 23-án Budapesten a Magyar Írószövetség székházában a Bajza utcában. A Pro Pannonia Kiadó legújabb könyveinek bemutatásakor a Csorba Győző és barátai c. kötetet is megismerhették a jelenlevő vendégek. A bemutató moderátora Szirtes Gábor a Pro Pannonia Könyvek volt. Részletek:  →→→ 

2006. 12. 01. Mirákulum, mirákulum! Híradás az Új Dunántúli Naplóban a Csorba Győző és barátai c. kötetről.  →→→ 

2006. 11. 25. A Pécs Tv három alkalommal is megemlékezett Csorba Győző születésének 90. évfordulójáról. A hírek, beszámolók innen érhetők el: Csorba Győző: élő emlék – Publikum, 2006. 11. 23. November 21: 90 éves lenne Csorba Győző – Pont ma (Híradó), 2006. 11. 21. és November 21: 90 éves lenne Csorba Győző – Nap témája, 2006. 11. 21. Ezúton is köszönetet mondunk a Pécs TV vezetőinek és kedves szerkesztőjének Bogárdi Alíznak a színvonalas összefoglalókért.
(Itt vagyok kénytelen megemlíteni, hogy a régió, a megye és a város lapja, az Új Dunántúli Napló, egy a Csorba Győző és barátai c. kötet bemutatójáról szóló nyúlfarknyi "beharangozó"-n kívül, november 25-éig nem tartotta fontosnak, hogy legalább egy pár szavas emlékezést közöljön a Város költőjéről.)

2006. 11. 22. Bertók László Kossuth-díjas pécsi költő, aki Csorba Győző egyik legkedvesebb barátja, alkotótársa volt, csupa kérdésből (kérdő mondatokból) álló, filozofikus verset írt  "Csorba Győző születésnapján" ajánlással. A nagy vers, amely a Jelenkor c. folyóirat 2006 novemberi számában jelent meg (p. 1073-[1074.]) itt olvasható. A verset Bertók László felolvasta a Csorba Győző szoborportrénál tartott megemlékezésen. Tudósítás erről itt.

2006. 11. 22. Hírek Csorba Győző születésének 90. évfordulóján tartott megemlékezésekről. A költő életéről olvashat itt, a megemlékezésekről pedig itt, és itt. valamint a kultura.hu honlapon.

2006. 11.18. Születésének 90. évfordulóján, november 21-én, koszorúzás lesz a Pécsi Köztemetőben Csorba Győző sírjánál, délelőtt 10 órakor, majd a Csorba Győző Megyei Könyvtár udvarán levő Csorba szoborportrénál, fél 11 órakor. (Megnézhető a Pécsi Televízió riportja Csorba Győző szobrának avatásáról és a Csorba-Fodor levelezéskötet bemutatójáról)

2006. 11. 14. Csorba Győző születésének 90. évfordulójára megjelenik a Csorba Győző és barátai című, Budapesti levelek Pécsre alcímű levelezéskötet, jelen honlap szerkesztőjének, Pinér Lászlónak az összeállításában és utószavával.  A  kötethez, melyben Pécsett is élt, Pécsről Budapestre távozott költők, írók (Galsai Pongrác, Kalász Márton, Lázár Ervin, Szántó Tibor) Csorbához írt és Csorba nekik írt levelei olvashatók, Pomogáts Béla írt előszót. A kötet bemutatója 2006. november 20-án, hétfőn délután 18 órakor lesz a Pécsi Művészetek Háza Brauer Marcel termében. A kötetet bemutatja Kalász Márton a Magyar Írószövetség elnöke, Pintér László a kötet összeállítója és Tüskés Tibot irodalomtörténész. A beszélgetést Szirtes Gábor, a Pro Pannonia Kiadó igazgatója, kritikus vezeti. Az est meghívóját ld. itt! A kötet borítóját és rövid ismertetését  ld. itt!

2006. 11. 06.  Kis késéssel, de annál nagyobb örömmel közölhetem, hogy megszületett Csorba hetedik dédunokája, aki „egyben” és nem mellékesen a szerkesztő negyedik unokája. Itt közlök egy képet, amelyen a kis Selleri Claudiót Csorba Győző második lánya, Noémi (a szerkesztő felesége) tartja kezében. Csorba egyetlen dédunokája születését sem érhette meg, örömmel fogadta viszont hetedik unokája születését. Két verse is őrzi ennek emlékét, az A hetedik unoka és az Újszülött. Nagy kár, hogy a dédunokákhoz már nem írhatott verset a „szigorú családfő”… (Tájákoztatásul itt közlöm Csorba lányainak, unokáinak, dédunokáinak teljes "listáját".) 

2006. 11. 06Új oldal készül, amely remélem, segíteni fog az idelátogató versbarátoknak a tájékozódásban. Csorba összes kötetben megjelent verse elolvasható a honlap hivatkozásaira kattintva, de nagyon sok verset digitalizáltam magam is egyes oldalak készítése közben és sok olyan vers is található már a honlapon, amelyet előadóművész vagy maga a költő mond el. Most a verseket betűrendbe foglalva egy helyre gyűjtöm, hogy ezzel is segítsem a keresőket. Remélem, eljutok egyszer odáig, hogy ez egy teljes adatbázis lesz, benne az összes olvasható és hallható Csorba verssel. Az eddigiek és a terveim szerint folyamatosan bővülő „gyűjtemény” megtekinthető itt, vagyis a
/node/795 címen.

2006. 11. 06. Csendes évfordulóhoz érkezett a honlap, ma éppen egy éve (és egy hete:-) történt a regisztráció. Azóta több mint 4200-an látogatták a lapot, ami azt mutatja, talán nem volt fölösleges a munka, talán vannak még olyanok,  akik szeretik a költészetet… Köszönöm az érdeklődést, Csorba Győző "nevében", szeretettel várom az új és a régi látogatókat továbbra is, s remélem, lesz erőm és időm a következő évben is bőviteni az oldalak számát, hogy ne legyen "unalmas" a visszatérők irodalombarátoknak, verskedvelőknek sem a Csorba honlap…

2006. 11. 03. Csorba Győző november 3-án szokta "ünnepelni" a névnapját. (Most, 2006-ban a 90. lenne.) Valójában csendes családi találkozók voltak ezeken a napokon. Csorba nem kívánt zajos, nagy ünneplést, nem kívánt óriási ajándékokat. Azt szerette, ha az évfordulókon, nagyobb ünnepeken (karácsony, húsvét) összejött a "nagy" család – lányok, vők, unokák -, s mindenki együtt volt a Damjanich utcai házban. Margitka kitűnő ebédet (vacsorát) készített, azt Csorba a mindig bővülő társasággal (új vők, új unokák…) közösen elfogyasztotta, beszélgetett velük, megnézte, megköszönte ajándékait (csengő, könyv, ruhadarabok stb.), aztán, hol gyorsabban, hol lassabban, elvonult a szobájába írni, "dolgozni"…

2006. 10. 07. Lovász Pál pécsi költő Mecseki rapszódia című kötetét (kiadta a pécsi Pro Pannonia Kiadó) a Pécsi Művészetek Házában mutatja be 2006. október 17-én este 18 órától Lovász Istvánné és Tüskés Tibor. (A beszélgetést Szirtes Gábor, a kiadó igazgatója vezeti.) Csorba szerette és mindig barátsággal beszélt  Lovász Pálról, akire emlékezve itt közlök részleteket a könyvbemutató meghívójából, ill. ugyanitt közlöm Csorba Győző Lovász halálakor írt versét is.

2006. 09. 18. Csorba sok kéziratot kapott, akkor is amikor a pécsi folyóiratok szerkesztőségi tagja volt (Sorsunk, Dunántúl, Jelenkor), akkor is, amikor már nem volt szerkesztő. Hogy elképzelhető legyen, kik, milyen versekkel jelentkeztek „meghallgatásra” a költőnél, itt közlök egy levelet. (A szerző nevét kitakartam.)

2006. 09. 18. 2004. novemberben jelent meg Csorba Győző és Bertha Bulcsu levelezéskötete ("… élni kell, ameddig élünk." : Csorba Győző és Bertha Bulcsu levelezése. – Pécs : Pro Pannonia K., 2004.) c. kötet. Csorba Győző és Bertha Bulcsu kéziratos hagyatéka a Petőfi Irodalmi Múzeumban van, a szerkesztés előtt ott másoltam a leveleket, s a másolatokból állítottam össze a kötetet. A Csorba-hagyaték Pécsett maradt részében azok többszöri átköltöztetése során még fel-felbukkannak levelek is, így találtam meg most egy táviratot, ami a kötetben nem jelent meg, hiszen nem került a Petőfi Irodalmi Múzeumba, Pécsett "kallódott." A távirat itt olvasható, a kornak megfelelő stílusú kép itt látható.

2006. 09. 12. A Bartók Rádió 2006. szeptember 7-én, csütörtökön délután megismételte az 1975. május 19-én bemutatott Pécsi pillanat c. felvételt. A műsort a szerkesztő – Tüskés Tibor – az 1975-ben megjelent Pécs. Költők a városról c. kötet anyagából állította össze. A félórás válogatásban Pécsett élt vagy Pécsen átutazott szerzőknek a várost megéneklő verseiből hallhattunk, Janus Pannoniustól Babitson keresztül Weöres Sándorig és Csorba Győzőig. A verseket neves előadóművészek tolmácsolták. A műsorban elhangzott Csorba Március (Az omló városfalat is…) c. verse, mely Latinovits Zoltán tolmácsolásában meghallgatható itt.

2006. 08. 31.  Csorba Győző maga is szerkesztett folyóiratott Ív címmel, igaz, annak mindössze egy száma jelent meg. Erről a lapszámról írt kritikát Zsikó Gyula a Nemzeti Parasztpárt  Pécsi Szabad Szó c. hetilapjának 1945. december 25-i számában. A kritika olvasható itt. A kritika fénymásolt változata itt tekinthető meg. A Nemzeti Parasztpárt lapja a magyar irodalom népi vonulatának legjobbjait sorakoztatta fel szerzői közé. Ennek bizonyítására itt nézhető meg a lap címoldala. Csorba hosszan és pontosan, érdekesen emlékezik a lap indítására az A város oldalában c. beszélgetéskötetében.

2006. 08. 08. Köszöntöm a Látogatót! Két hónapja és két napja, hogy nem jutottam el a Csorba honlaphoz, mentségemre szolgál, hogy ebből egy hónapot nem voltam Internet-közelben, a másik hónapban pedig egy újabb Csorba-kötet összeállításával foglalkoztam, melynek Budapesti levelek lesz a címe és Csorba Győző, Galsai Pongrác, Kalász Márton, Lázár Ervin és Szántó Tibor levelezését tesszük közzé benne. "Életjelként" most közlök két Lázár Ervin képeslapot, melyek a kötetben is benne lesznek majd. A levelezők közti szeretet és barátság jó illusztrációja mindkettő, s amolyan "lázárervines" vidám hangulatba hozza az idelátogatót…. remélem. Íme az első, és a második lap.

2006. 06. 06. A Bartók Rádió szombaton (2006. 06. 03.) este 21 óra 47 perckor közvetítette Csorba Győző verseit, a költő előadásában.  A műsor mp3 formátumban meghallgatható itt. A versek egyenként is meghallgathatók itt.