Határ Győző a Szavak bolyhai c Csorba kötetről

         Határ Győző nagyra tartotta Csorba költészetét, emberségét. Szinte minden  – általában vaskos – kötetét megküldte-elhozta Magyarországra Csorbának, s Csorba is küldte neki saját köteteit.

        A hangszalagok digitalizálása közben bukkantam A szavak bolyhai c. 1988-ban megjelent Csorba kötet értékelésére, melyet a megjelenés után nem sokkal  Határ Győző írt és a Szabad Európa Rádió irodalmi műsorában mondott el. A kritika meghallgatható itt. (Olvasható Határ Győző Irodalomtörténet c. gyűjteményes kötetében is: Békéscsaba : Tevan K., 1991. p. 40-42.)

      Az A szavak bolyhai c. kötet 86. oldalán olvasható Csorba Győző Határ Győzőnek ajánlott verse a Golghelóghi. (Akkortájt kapta meg Csorba Határ Győző Golghelóghi c. hatalmas kétkötetes munkáját, a szerző ajánlásával.)

     Határ Győző is ajánlott verset Csorbának: Lenyugvó nap. Csorba Győzőnek, hetvenöt utánra. Határ Győző halálára emlékezve a Határok nélkül c. rádióműsor (2006. 12. 03., reggel 5 ó5a 30 perc) rövid összeállítást készített. Az összeállításban Határ Győző éppen a Lenyugvó nap c. versét mondta el. A hangfelvétel a szöveges versközlés alatti linkről, vagy innen elérhető. A teljes megemlékezés meghallgatható itt.