A Csorba Győző Társaság 119. hírlevele

1. Csorba Győzőre emlékezünk születésének 101. évfordulóján, 2017. november 21-én kedden 17 órakor  a Tudásközpontban, az első emeleti Csorba Győző Emlékszoba előtt.
A köszöntőt (Miszler Tamás könyvtárigazgató) és az emlékezést (prof. Nagy Imre) követően Páva Zsolt Pécs város polgármestere Csorba Győző-díjat ad át. Ezt koszorúzás követi, majd az Alkotó Pedagógusok Képzőművészeti Műhelyének kiállítását nyitja meg Svaticsné Bogáthy Zsuzsanna a Műhely képzőművészeti vezetője. Közreműködik Sólyom Katalin, a Pécsi Nemzeti Színház Jászai Mari-díjas színművésze.
A meghívót mellékelem. Szeretettel várjuk a megemlékezésen.

​2. November 11-én szombaton 10 órakor a Dóm Múzeumban a Szent Mór iskolaközpont és a PÉCS8 program a Csorba Győző Társaság és a Magyartanárok Egyesületének szakmai támogatásával Csorba Győzőre emlékezve versmondó versenyt rendez. A versenyre szeretettel hívják a szervezők.

3. Csorba Győző hagyatéka mindig új kincsekkel ajándékoz meg. Most különféle dokumentumok között egy érdekes  levelet, kisebbik fiam polcán pedig további, a Csorba Könyvtár katalógusába még fel nem vett könyveket találtam. A levelet alább ismertetem, a könyveket pedig majd a katalogizálás után.
A levelet András Endre írta a Római Magyar Akadémián tanulmányúton lévő Csorbának. András Endre Zsoltár a szülővároshoz című versének kézirata, melyről a szerző Csorba véleményét kérte, ugyanazon az írólapon ​​olvasható, mint a kézírásos levél. A levél, amit gépbe írtam és jegyzetekkel elláttam, itt olvasható.
A levél a jegyzetekkel együtt jó betekintés ad az 1947-1948-as év pécsi kultúrtörténetébe.
​Köszönöm figyelmüket.