A Csorba Győző Társaság 138. hírlevele

1. Ismételten felhívom a figyelmet Nagy Imre professzor úr A Bánk bán időszerűsége. Szempontok a mai olvasók számára című című előadására, amelyet 2018. március 22-én, a Tudásközpontban tart. Az előadás részletes ismertetője, meghívója itt olvasható. Kérem, jöjjenek és hozzák barátaikat, ismerőseiket is a Csorba Győző Társaság márciusi rendezvényére!.

2. Új verset olvashatnak a honlapon a Versajánló című rovatban a baloldali menüsorban. A Március című verset harmadik lánya, Zsófia, születése után, 1954 márciusban írta Csorba Győző. A vers a külső tavaszt, a természet újjászületését, a költő “belső tavaszát”, gyermeke születését és a közelgő Húsvétot idézi meg.

“Ó, kétszeres tavasz! Tavasz kívül, tavasz belül:
kislányom, duzzadó rügyek, szikrázó fény-eső,
feltámadás köröskörül,”

A teljes vers meghallgatható a költő előadásában is.

3. A Csorba Győző Könyvtár egész napos szakmai napot tart március 21-én a Tudásközpontban „Az én könyvtáram” című országos program (Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek,  EFOP-3.3.3-VEKOP/16 projekt) keretében. A szakmai napot 2018. március 21-én (szerdán), 9.30-tól 15.30-ig rendezik meg. A program résztvevője lesz dr. Hoppál Péter kulturális államtitkár, országgyűlési képviselő is.
A meghívó olvasható itt, a részletes program pedig itt.
Bár szakmai programként hirdetik, nem csak a szakmabelieknek ígérnek sok érdekességet előadások címei.