A Csorba Győző Társaság 105. hírlevele

1. A PTE 1. sz. Gyakorló Általános Iskolájában Pammerné Fehérvizi Márta könyvtáros-tanár szervezésében 2017. április 7-én tartottak Csorba emlékezést, ahol a Csorba Társaság képviseletében én is részt vettem. (Ld. 97. hírlevél 2. pontja.) Most a tanárnőtől megkaptam a rendezvényről beszámoló képes honlap-oldal címét. Az oldalon az első kép után egy videó is elérhető, melyen az egész műsor vágott változata megtekinthető. Köszönöm Pammerné Mártának a megemlékezés szervezését és a link megküldését!

2. Amint a hivatkozásokra kattintanak, azonnal látható lesz, hogy már az új honlap működik. (A honlap címe ugyanaz maradt: http://csorbagyozo.hu/ ) Ha a kormányoknak a működésük kezdetén 100 nap türelmi időt adnak, legalább 10 napot (?) én is kérek, amíg kicsit belerázódok az újfajta lap szerkesztésébe. Tanulok és lassan töltögetem az elmaradt hírleveleket. A régi honlap mindegyik oldala elérhető az új változatban is. Horváth Ádám, számítógépes barátom a teljes régi anyagot konvertálta az új változatba. Nagyon hálás vagyok Ádámnak, önzetlen, önkéntes és szinte ingyenes munkájáért. A honlap designje kicsit még változhat, bár a számítógépes szakemberek szerint ez a szerkesztő a kor követelményeinek már így is jobban megfelel, mint a régi. Én úgy vagyok vele, mint a pécsiek egy jelentős része az új Széchenyi térrel: először nem nagyon tetszett az új tér, aztán megszoktam és most már jó ez is… ha már a régi nincsen. Remélem, az új honlappal is így leszek, leszünk. Kérem megértő türelmüket!

3. A Pécsi Társalkodó 2. eseménye június 22-én 18 órakor lesz a Tudásközpontban. Horváth Viktor író, műfordítóval, a Török tükör c. nagysikerű regény írójával Görföl Balázs szerkesztő, kritikus, esztéta beszélget. A meghívót mellékelem.

4. Szeretettel hívunk minden érdeklődőt a Csorba Asztaltársaság legközelebbi, június 9-én, pénteken 16 óra 30 perckor tartandó összejövetelére a Hrabal Sörözőbe. A beszélgetés kötetlen, de meglepetéssel is készülünk, érdemes lesz eljönni. (És a jó sörről sem szabad elfelejtkezni!) Június 9-ig még küldök emlékeztetőt.

5. Bocsánatot kérek, de már nem emlékszem, kitől, megkaptam a Keresztény élet című hetilap 2016. november 27-ei számát, amelyben a 9. oldalon Csorbára emlékező írás jelent meg Holczer J. Pompiliusz tollából A nyelv tökéletesítése. Száz éve született Csorba Győző címmel. A szerző a költőtől és kritikusaitól kiváló érzékkel válogatott idézetekkel mutatja be Csorba költői világképét. Köszönet az ajándékozónak a mellékletként olvasható cikkért, melyet más címmel ugyan, de az interneten is  de megtaláltam. (Ott a szerző “polgári” nevén Horváth Józsefként azonosította magát.) Ld. itt.

6. Ha már költőről írok, ezentúl igyekszem mindegyik hírlevélhez Csorba verset mellékelni. Ezúttal a fent emlegetett cikkben idézett verset ajánlom figyelmükbe. »»»

A vers második sorában a hagy szó téves, helyette hogy kell. Megpróbálom javíttatni.)
Köszönöm figyelmüket.