A Csorba Győző Társaság 55. hírlevele.

​Ez a Csorba Győző Társaság 55. hírlevele.

1. Prof. dr. Nagy Imre ​elnökünk levelet írt a középiskolák vezetőinek, kérve őket és iskolájuk magyartanárait a Csorba Társasággal való kapcsolatfelvételre. A levelet dr. Zalay Szabolcs a Leőwey Klára Gimnázium igazgatója ellátta ajánlásával, s továbbküldte a középiskolák vezetőinek címére. A levelet és a jelentkezési lapot, valamint a tagok kötelességeit és jogait tartalmazó iratot mellékelem. Aki olvassa, kérem, továbbítsa ismerőseinek. Köszönöm Zalay igazgató úr támogató szavait, melyeket itt is közzéteszek:
"Kedves Kollégák!
Szeretném felhívni a figyelmeteket egy nemes kezdeményezésre. Nemrég alakult meg Pécsett a Csorba Győző Társaság. Prof. Dr. Nagy Imre elnök úr kéréssel fordult hozzánk. Ezt tolmácsolom nektek.
Zökkenőmentes tanévzárást és szép nyarat kívánok nektek 🙂
Üdv        Szabolcs"
 
2. "Csorba Győző születésének 100. évfordulója alkalmából a Csorba Győző Társaság, a Szent Mór Iskolaközpont, a Csorba Győző Könyvtár és a Magyartanárok Egyesülete versmondó versennyel emlékezik meg a költőről."
3. Nagy örömmel és köszönettel teszem, közzé a Pécsi Egyházmegye honlapjának értesítését a Csorba Győző versmondó versenyről.
A felhívás és a jelentkezési feltételek itt olvashatók:
3. Még egyszer fölhívom figyelmüket, hogy holnap, 14-én a Várkonyi Nándor könyvtárban lesz a Négy kicsi cica című már majdnem elfeledett Csorba képes-verseskönyv hasonmás kiadásának bemutatója! Mellékelem a meghívót.
4. Kérem, aki még nem fizette be a tagdíját fizesse be, aki befizette, jelezze nekem, hogy nyilvántartásommal összevethessem, s a tagságot igazoló lapot elküldhessem címére.
5. Sajnálatos módon Boda Miklós nagyon kedves könyvtáros kollégám titulusát az előző levélben, a Csorba beszélgetés résztvevőinek felsorolásában elrontottam, helyesen így kellett volna szerepelnie: "Boda Miklós, a Csorba Győző Megyei Könyvtár címzetes igazgatója." Elnézést kérek Miklóstól, legközelebb pontos leszek;)
A beszélgetésről néhány kép itt látható.
Boda Miklós az asztalnál ülők közül balra az első.