1. A néhány napja küldött meghívó szerinti rendben lezajlott tegnap a Tudásközpontban a Csorba-emlékezés, a Csorba-versek inspirálta kiállítás megnyitója és a 2017. évi Csorba Győző-díj átadása.
Dr. Páva Zsolt Pécs város polgármestere és Miszler Tamás a Csorba Győző Könyvtár igazgatója méltatta röviden Csorba Győzőt, majd Nagy Imre professzor, a Csorba Győző Társaság elnöke a Följegyzés c. Csorba vers elemzésével idézte meg az alkotót.  (A verset itt olvashatják és hallgathatják meg Haumann Péter és a költő előadásában: https://csorbagyozo.hu/node/576 )
Nem szaporítom a szót, inkább néhány címet közlök a pécsi internetes lapokból, ahol tájékozódni lehet a történtekről.
A tudósításokból kiderül az is, hogy a Csorba Győző-díjat ebben az évben – az indoklás szerint az 1972. június óta a közművelésben végzett munkámért – nekem adományozták. Nem szeretnék vele dicsekedni, csak a történeti hűség kedvéért jegyzem fel. Nem jár azért díj, amit az ember szívesen, örömmel csinál. A város vezetői viszont így látták jónak, ezúton is köszönöm hogy rám esett a választásuk.
A címek:
Pécs Ma

Pécsi Napilap

Bama.hu
(Megjegyzem, a kép nem a Tudásközpontban készült, hanem nagyjából egy héttel előbb a Szent Mór Iskolaközpont versmondó versenyén, a Pécsi Kőtárban.)

2. A következő 10 napban nem leszek gépközelben, vagy csak ritkán: kislányomat és családját látogatom meg Olaszországban. Amennyiben rendben hazaérünk, legközelebb december 3-án írok hírlevelet, amelyben Nagy Imre tanár úr újabb könyvének bemutatójának időpontjára hívom fel – ismételten – listatagokat.

Köszönöm figyelmüket.