Fehér Zoltán villámposta-levele Pintér Lászlóhoz

"Küldök ismét néhány képet, ezzel egy kivétellel elküldöm az összes Csorba-dedikációmat. Az egy kivétel a Vissza Ithakába Berkes Erzsébetnek dedikált példánya, azt most valahogy nem találom. A könyvet Csorba postán küldte a címzettnek, aki a könyvben a csomagolásnak is megőrizte azt a szeletét, amelyre Csorba a feladót írta (tehát ott az aláírása). A dedikációban Csorba az értő kritikákért mond köszönetet Berkes Erzsébetnek. Ha megtalálom, azt is elküldöm. Néhány szó a többiről:
A Fodor Andrásnak szóló a BMK kiadásában megjelent Március-ban található.
A Feltámadás Makucskán Jóskája is Hunyady József, erre bizonyíték, hogy ugyanannak az antikváriumnak az árverésén vettem, mint a másik két neki dedikált kötetet (büszkeségeim!), s más Hunyadynak dedikált könyvek is szerepeltek azon az árverésen.
Az Észrevételek Tóth Gyulájáról csak sejtésem van, hogy ki lehet (a PTE nyugalmazott professzora), kérlek, ebben – ha tudsz – erősíts, vagy cáfolj meg!
Doroszlai Józsefné (A szó ünnepe) valószínűleg ismeretlen olvasó. Azért küldöm el mégis, mert hátha pécsi (a dedikáció Pécsett kelt), s akkor esetleg Te mégiscsak tudsz róla valamit (vagy Margitka tud róla valamit).
A többi címzett egyszerűen ismerhető, ha máshonnan nem, hát Fodor András naplóiból (Szabó Ede).
Sajnos én személyesen nem találkoztam Csorba Győzővel, ahhoz túl későn figyeltem fel rá (A szavak bolyhai c. kötete volt az, ami megfogott). Ehhez képest több, mint egy tucat dedikált kötetem van tőle – talán nem vagyok ügyetlen gyűjtő.
A dedikációk pedig bemutatnak egy piciny cseppet Csorba nyilván szerteágazó irodalmi (és nem irodalmi) kapcsolataiból.
Barátsággal, üdvözlettel: Zoli"