A Csorba Győző emléklapot a költő születésének 9. évfordulóján, 2005. november 21-én indítottuk. Olyannak képzeljük el, mint egy „élő”, nyitott könyvtárat, amely nem statikus, nem lezárt, nem műemlékkönyvtár, hanem állandóan bővülő gyűjtemény. Semmit nem szeretnénk kitörölni, viszont mindig újabb- és újabb tartalmakkal szeretnénk meglepni az ide látogatókat. Legalább heti gyakorisággal frissítünk, az életmű gazdagsága biztosítja ennek lehetőségét.

A Művek menü alatt viszonylag kevés saját szerkesztésű dokumentumot fog találni a kedves látogató. Ennek egyszerű oka az, hogy Csorba Győző művei megtalálhatók a Digitális Irodalmi Akadémia honlapján, méghozzá olyan, többszörösen ellenőrzött formában, amely miatt ezek a WEB-helyek a leghitelesebb Csorba-közlésként fogadhatók el. Honlapunkon emiatt inkább más, olyan irodalmat, dokumentumokat igyekszünk közzétenni (pl. képek, rádió- Tv-felvételek, Csorbáról szóló irodalom, levelezés), amelyek az Interneten másutt nem elérhetők. (Csorba kötetei ide kattintva is elérhetők.)

Szeretnénk hinni, hogy a terveink szerint folyamatosan bővülő oldal informatív lesz, s jó támaszt nyújt a Csorba-életmű után érdeklődőknek.

A kedves látogatónak hasznos időtöltést kívánunk, egyben kérjük, közölje észrevételeit, javaslatait a szerkesztő e-mail címén. (pinter2laszlo@gmail.com)