A Csorba Győző Társaság 132. hírlevele Csorba posztumusz díjáról

1. Mint immár 15 éve, idén is január 21-én adták át a Tüke-díjakat. Az esemény a megszokott ünnepélyes keretek között zajlott. Csorba Győző posztumusz kitüntetést,  Tüke Emlékérmet kapott. Valami szerencsétlen tévedés miatt az egyik  emlékérmen  az én nevem jelent meg, ezért átvettem az Ő nevében. Egy kedves ismerősöm így köszöntött a ceremónia után: “Gratulálok neked, Csorba László!” Ez volt a legszebb üdvözlés, amit kaptam. Köszönöm szépen a díjat az adományozóknak és a Csorba emlékét őrző segítőtársaknak Csorba nevében is, hiszen nélküle nem kaphattam volna meg. Én csak egy élősködő vagyok, aki halála után a hagyatékából dolgozik. Híradás az Ünnepségről itt (is) olvasható.
Ezután még erősebben fogom ajánlani a kurátoroknak, illetékeseknek, hogy posztumusz Tüke-díjat is adjanak ki, elsőként talán a város költőjének, Csorba Győzőnek. Kérem, ahol tehetik, pártfogolják az ötletet.

2. A Gebauer Ernő munkássága a sajtó tükrében című kötet bemutatója, amit a Harbal Sörözőbeli  találkozónk helyett a 131. hírlevélben ajánlottunk, jól sikerült, sok érdeklődő volt. Köszönjük a megjelenést társaságunk tagjainak, akik pedig nem jöttek, azok sajnálhatják távolmaradásukat, mert kiváló, képekkel illusztrált előadást hallgathattunk-nézhettünk a kötet szerkesztőjétől, Komlós Attilától. Köszönet a lelkes alkotóknak, akik között könyvtárost is üdvözölhetünk Márkus István személyében. Nagy kár, hogy a kötetbe a szerény költségvetés miatt képeket nem tudtak beválogatni.
Az előadások utáni beszélgetések ötletébresztők voltak a terveinket illetően.
A Gebauer Ernő Emlékév eseményeinek ismertetésére még visszatérek.

3. Remélve, hogy a Csorba Győző Emlékkonferencián elhangzott előadásokat és verseket, képeket összegyűjtő kötet kiadáshoz szükséges összeg hamarosan meglesz, most minden időmet a kiadvány összeállítására fordítom. Szeretnénk, ha nem csak informatív, hanem kiállításban is a költőhöz és a konferenciához méltó kötet születne. Elnézést kérek, ha emiatt a munka miatt néha kések a hírlevelekkel.

Köszönöm figyelmüket.