A Csorba Győző Társaság 106. hírlevele.

Csorba Győző Társaság Pécs
“Csonkulni másokért az az igazi épség.”
Elnök: prof. dr. Nagy Imre
Levélcím: Pintér László 7635 Pécs Csóka dűlő 8.
Telefon: 72/226-151; Mobil: +36/30 317-39-68
E-mail: pinter2laszlo@gmail.com
Honlap: http://csorbagyozo.hu; Facebook: https://www.facebook.com/csorbagyozo/

 

1. Fölhívom a figyelmet arra, hogy  június 9-én 16 óra 30 perckor NEM a Hrabal Sörözőben tartjuk meg a Csorba Győző Társaság második összejövetelét, ahogyan azt megbeszéltük. Az ok: június 9-én 17 órakor tartja a Pro Pannonia Kiadó Weöres Sándor és Lovász Pál levelezéskötetének bemutatóját. Azt kérjük, a Hrabal Söröző helyett most a Művészetek Házába jöjjenek el barátaink a könyv bemutatójára.

Emlékezzünk közösen a két pécsi kiválóságra, akiket Csorba Győző barátként szeretett.

Egyben jelzem, hogy nyári szünetet tartunk. A következő Hrabal-beli összejövetelünk szeptember 8-án lesz, ha a dátum mindenkinek megfelel.
2. Dr. Radics Évától, kedves Ausztriában élő MAGYAR levelezőtársamtól értékes levelet kaptam. A Magyar Posta elhozta nekünk a Bécsi Postát;), azaz Radics Éva elküldte nekem a Bécsi Posta című, Bécsben megjelenő havilap 2017. áprilisi számát. A Bécsi Posta a Bornemisza Péter Társaság kulturális értesítője. Elérhető az interneten. És miért érdekes? Mert a Kodály emlékévre Csorba egyik nagy versével, a Kodály cíművel emlékeznek. A vers az adott címen a 6. oldalon olvasható Kodály Zoltán nagyméretű fotója mellett. Köszönjük dr. Radics Éva figyelmességét.


3. A Bécsi Posta 8. oldalán olvasható felhívás adott bátorságot arra, hogy a Hírlevélben én is egy felhívást tegyek közzé.

Tisztelt olvasónk!

A Csorba Győző Társaság köszöni a tagdíjak befizetését, egyben kéri az elmaradt befizetések pótlását!
Nehéz anyagi helyzetünk ellenére nem mondunk le a Csorba Győző Emléklap és a Csorba Győző Társaság hírleveleinek szerkesztéséről, postázásáról, rendezvényeink megtartásáról és a Csorba Győző Emlékkonferencián elhangzott előadások írott, szerkesztett változatainak kiadásáról illusztrált kötetben. Ezeknek a terveknek a megvalósításához kérjük most szíves támogatását. A felajánlott összeget a Társaság számlájára kérjük eljuttatni a Mohácsi Takarékbank 50400113-16108561 számú számlájára. Sárga csekken történő befizetést a Takarékbank nem javasolt. Aki interneten nem tud átutalni, személyesen is megteheti a bank pécsi, Citrom utcai fiókjában. Az átutalására írja fel nevét és a következő szöveget: A Csorba Győző Társaság támogatására. Kérjük, hívja fel irodalomszerető rokonát, barátját, ismerősét Társaságunk létére és segítésére. Kérjük, amennyiben tudna olyan vállalatról, üzemről amelyik Társaságunk szponzorálását vállalná, értesítsen e-mail címemen, hogy felvehessük vele a kapcsolatot.

Köszönjük figyelmét és szíves támogatását.