A Csorba Győző Társaság 102. hírlevele

Csorba Győző Társaság Pécs
“Csonkulni másokért az az igazi épség.”
Elnök: prof. dr. Nagy Imre
Levélcím: Pintér László 7635 Pécs Csóka dűlő 8.
Telefon: 72/226-151; Mobil: +36/30 317-39-68
E-mail: pinter2laszlo@gmail.com
Honlap: http://csorbagyozo.hu; Facebook: https://www.facebook.com/csorbagyozo/

Két rendezvényre szeretnék emlékeztetni az eredeti felhívások másolásával. Kérem, jöjjenek, mindkettő érdekesnek ígérkezik.

1. (A Csorba Győző Könyvtár beharangozóját ld. itt: http://www.csgyk.hu/2017/a-negy-kicsi-cica-es-a-mamajuk-kottabemutato/ )
1. 2017. május 24-én 10 óra 30  perckor a Tudásközpont konferenciatermében tartják a Zene és mese című szakmai tájékoztatót.
A rendezvényen bemutatják a Csorba Győző Könyvtár gondozásában megjelent A négy kicsi cica és mamájuk című verses, zenés, képes kottakönyvet, melyet Csorba Győző  2016-ban kiadott Négy kicsi cica című verses meséskönyve alapján Várnai Ferenc írt. Szeretettel várnak minden érdeklődőt. További információk elérhetők itt.
(Emlékeztetőül: A Négy kicsi cica c. képes-verses Csorba könyv 1500-Ft-ért megvásárolható​ a Tudásközpontban, az első emeleten, Pajor Zsófiánál vagy az ő irodájában. A könyvről Pintér Ábellel készült interjú elérhető itt, a bama online oldalon.)
2. (A meghívó  Csorba Győző Könyvtár honlapján is olvasható, itt: http://www.csgyk.hu/2017/pecsi-tarsalkodo/ )


Meghívó a Csorba Gy
őző Társaság Pécsi Társalkodó című beszélgetéssorozatának első rendezvényére

A Csorba Győző Társaság beszélgetéssorozatot indít Pécsi Társalkodó címen.

A Társalkodó célja, hogy híres elődeink, a Janus Pannonius ill. a Batsányi Társaság rendezvényeihez hasonló eszmecseréken mutassa be a városban élő és a városhoz kötődő alkotók munkáját, terveit. A sorozatban minden művészeti ág képviselőit szeretnénk megszólaltatni, műveiket bemutatni. Főként fiatal írók, költők, képzőművészek, irodalomtudósok, szerkesztők, színészek meghívását tervezzük, úgy, ahogyan ez a régi Társaságok találkozóin is történt.

Első alkalommal Keresztesi Józseffel, a Jelenkor munkatársával, szabadúszó íróval, kritikussal, szerkesztővel beszélget Ágoston Zoltán, a Jelenkor folyóirat főszerkesztője.
A beszélgetést a Csorba Győző Könyvtár Várkonyi Nándor Könyvtárának olvasótermében tartjuk, május 25-én 18 órakor.
Bevezetőt mond és a Pécsi Társalkodó céljáról, terveiről dr. Nagy Imre elnökünk beszél.

A Pécsi Társalkodó ötletét a Csorba Győző Könyvtár is támogatja. A jövőben a Tudásközpontban tartjuk a beszélgetéseket, ha az időpontokat a kis konferenciaterem zsúfolt beosztásával össze tudjuk hangolni.

Szeretettel várunk mindenkit a sorozatnyitó beszélgetésre.

Köszönöm figyelmüket!