A Csorba Győző Társaság 48. hírlevele.

  "Csonkulni másokért az az igazi épség."

 ​Ez a Csorba Győző Társaság 48. hírlevele​

1. Nagy örömömre szolgál mindig, amikor Várkonyi Nándorról szóló hírekkel találkozom. Most, hogy végre rájöttem, hogyan követhetem Kende Kata Várkonyiról szóló bejegyzéseit a facebookon, nagyon sok hírrel találkoztam egyszerre. Ezek közül megosztok néhányat, s fölhívom azokra figyelmüket. Bár talán nincsenek a dr. Szirtes Gábor kandidátus által megkívánt tudományos színvonalon, azt azért jelezhetik, hogy sem a Társaság, sem én nem ragadunk le "csak" Csorba Győző emlékének ápolásánál.

2. A Várkonyi Nándor szellemisége c. facebook oldal bejegyezéseit megtalálhatják Csorba facebook oldalán: https://www.facebook.com/csorbagyozo/ és az én facebook oldalamon is: https://www.facebook.com/profile.php?id=100000684352007

Felhívom figyelmüket három bejegyzésre.
a. Egyik a Várkonyi Emléknap eseményeinek képes összefoglalója:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1197381293628004&id=100000684352007&pnref=story

b. A másik Kende Kata gyönyörű összeállítása nagyapjáról: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=L1KWnGwh4Wo

(A biztosabb elérés érdekében a youtube oldal címét közlöm.)

​ c. A harmadik: Kende Kata köszönetnyilvánítása az Emléknap látogatóinak: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1197368263629307&id=100000684352007

3. Egyben én is köszönetet nyilvánítok Kende Katának a nekem dedikált Várkonyi kötetért, s ha megbocsájtja az indiszkréciót, meg nem érdemelt kedves dedikációját is közzéteszem: "Pintér Lászlónak, közös szellemi örökségünk istápolójának szeretettel Kende Kata Pécs, 2016. 05. 19." Megjegyzem, én is ilyen könyvet szerettem volna összeállítani tavaly Csorba Győzőről, ami azonban Kata által jól ismert okok miatt nem sikerült. Nem baj, talán még jut annyi idő és lehetőség nekem, hogy egy hasonlót elkészíthessek.

4. Gratulálok Kende Katának azért a munkájáért, amit nagyapja hagyatékának ŐRZÉSE és közzététele érdekében végez. Sajnálom, hogy én csak gyönge árnyéka tudok lenni a Csorba-hagyaték gondozása ügyében. Hiába, a hölgyek jobb szervezők, okosabb és ügyesebb képviselői ügyeiknek, mint a magamfajta EGYügyű férfiak.

5. Sajnos, nem csak azt kell tapasztalnom, hogy kevés az érdeklődő Csorba és a Csorba Társaság emléknapjain, hanem azt is, hogy egyre több ellenző hang is eljut hozzám: miért csak Csorba, más is volt Pécsett és Baranyában stb. (Éppen ezért örömmel látom, hogy a Várkonyi kötetet a város önkormányzata is támogatta!) Megértő ember vagyok, megértem az ellenzőket is. Nem szeretném, ha azt kezdené számolni valaki, hogy "a Csorba" emlékének ápolására fordított pénzből mennyi lélegeztetőgépet lehetne venni, ezért majd visszafogom magamat. S a hírlevél végén ismét közlöm a leiratkozás módját.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket.

(A hírlevélről leiratkozni az alapinter@gmail.com címre küldött „Leiratkozás” tárgyú üres levéllel lehet.)