2005. 11. 22.

A Pécsi Televízió híradása az estről. (A képes tudósítás a hír fölött balra levő „Video” ikonnal indítható, vagy ide kattintva is megnézhető.)

A könyv bemutatója előtt, meglepetésként, a város és a megye vezetőinek képviselői kedves és meleghangú beszédekkel köszöntötték Szirtes Gábort a Pro Pannonia Kiadó vezetőjét és Tüskést Tibort, mint alapító vezetőt, a Kiadó megalapításának 20 évfordulója alkalmából. A köszöntésből kijutott a jelen lévő Román Lászlónénak, a Baranya Megyei Könyvtár akkori igazgatójának is, hiszen a kiadó kezdetben a Könyvtárban működött. Szirtes Gábor meglepődve és meghatottan köszönte meg az üdvözlő szavakat, egy pohár pezsgővel koccintott a vendégekkel az ünnep alkalmából.

A Csorba Győző és Fodor András levelezéséből összeállított könyvet bemutató est a résztvevők egybehangzó állítása szerint nagyon jól sikerült. A könyvről a meghirdetett módon Fodor Andrásné, Sárika, Tüskés Tibor, a könyv előszavának írója, a levelezők barátja és Pintér László, a könyv szerkesztője beszélgetett, a moderátor Szirtes Gábor volt. Az esten jelen volt Csorba Győzőné is.

Fodor Andrásné személyes élményeit mondta el, Fodor Andrásról a családapáról, az emberről beszélt, Tüskés Tibor a levelezésről, mint műfajról mondott kisesszé-szerű összefoglalót, s ő is személyes élményeket elevenített föl. Szó esett arról is, mit jelentett a két költő számára ez a barátság, a szoros kapcsolat, hogyan éltek a művészetek szabadságát csak föltételekkel „támogató” korban az alkotók, s Pintér László egy előre elkészített szöveget is felolvasott, mondván, az abban foglaltakat mindenképpen a jelenlevők elé akarja tárni.

Az est nagyon jó hangulatban a http://csorbagyozo.hu honlap bemutatásával fejeződött be. A hallgatók nagyon örültek annak, hogy az est végén Csorba egy humoros beszélgetését hallgathatták meg felvételről, vagyis a kötet szereplői nem csak a képeken voltak jelen, de egyikük saját hangján is megidéztetett.