Csorba könyveinek katalogizálása közben a tulajdonbejegyzések segítségével jól nyomon követhető Csorba aláírásának változása, "fejlődése". Csorba ifjú korában, "cirkalmas" "hosszú szárú" betűkkel írt, amelyek kissé elütöttek az akkor divatos írásmódtól, kicsit artisztikusak, kicsit "túlburjánzóak" voltak, akárcsak a költő aláírása. (Pl. az aláírásba sokszor "beleszerkesztette" a bejegyzés évét, sőt hónapját, napját is.) Aztán a sok kézírás (munkahelyi iratok, verskéziratok) egyszerűsítésre kényszerítette a költőt: a vonalak letisztultak, a hosszú betűszárak, a "cirklamas", szinte iniciálészerűen díszített betűk elmaradtak, s 1941-re kialakult a kicsit szálkás, kicsit szögletes, jellegzetes Csorba írás, melyet – remélem – a Csorba-könyvtár könyveiből válogatott, itt egybegyűjtött aláírások is jól tükröznek:

Csorba "régi" aláírása Victor Hugo: A kard c. könyvecskéjében, 1937-ből. (Itt még a hónap és a nap is "bennefoglaltatik" az aláírásban.
Csorba "régi" aláírása a Péterfy Jenő összegyűjtött munkái c. kötetben, szintén 1937-ből. (Az aláírás kiemelve. A hónap és a nap jelzése itt már kimaradt…)
Csorba "régi" aláírása Rolland: Jean Christophe Párisban c. könyvében, 1939-ből. (Az aláírás kiemelve. Itt is csak az év van "beleszőve" az aláírásba.)
Csorba "régi" aláírása a Szerb költők c. könyvben, 1940. (Az aláírás kiemelve.) Itt, úgy tűnik, már "csak" a kezdőbetűk "rajzoltak"
Csorba "átmeneti" aláírása Rilke Imádságos könyv c. kötetében, 1940. (Az aláírás kiemelve.) Itt is észrevehető kicsit – az első betűk kivételével – a vonalak egyszerűsödése.
Csorba "átmeneti" aláírása Kerecsendi Kiss Márton Vándorévek c. kötetében, 1941. (Az aláírás kiemelve.) Itt még inkább észrevehető a vonalak "letisztulása".
Csorba teljesen átalakított aláírása M. Sage: Piperné, a médium c. kötetében. (Az aláírás kiemelve.) Itt már teljesen leegyszerűsödtek a vonalak, kialakult Csorba "végleges" aláírása.
Csorba teljesen átalakított aláírása Racine Athália c. kötetében, 1941-ből. (Az aláírás kiemelve.) 
És végül Csorba kézírása és aláírása a 80-as évekből (A Verseim sorsa c. költemény.) Csorba aláírása kiemelve.