A Csorba Győző Társaság 153. hírlevele

Köszöntöm kedves olvasóimat. A nyár még nem múlt el, de az én nyaramnak lassan vége. Elmentek az unokák, az “öregnek” marad a honlap, meg az utált, csakis Csorba kedvéért látogatott egyre falsabb fészbuk (false face book nélkül).

A második félévet jó hírekkel kezdem.
1. Remélem, Nagy Imre elnökünk kiváló ötlete októberre valósággá válik. Majd a szeptemberi Hrabal-beli találkozón ismertetjük.
2. Megkaptuk a támogatást társaságunk eddigi legnagyobb könyvének kiadásához. A kötetet – “Csorba Győző 100 A 2016. évi Csorba Győző emlékkonferencia előadásainak szerkesztett szövege. Válogatás folyóiratokban megjelent írásokból.” – Csorba születésnapja körül fogjuk bemutatni.
3. Még egy kisebb, Boda Miklós szerkesztésében megjelent füzet kiadását – “Csorba Győző: Római feljegyzések, 1969″ – is tervezzük,  amint meglesz rá a keret, amire jó esély van.
4. Két ritkasággal is jelentkezem, hogy az “újrakezdést” még érdekesebbé tegyem: Weöres Sándor Csorba Győző hagyatékában talált két kéziratát közlöm. Az egyik nagyon vidám, kicsit (?) huncut, a másik nagyon komoly, borúlátó, filozofikus. Weöres így teljes: játszi könnyedség és a legmélyebb mélységek föltárása egymás mellett. És mindkettő csomagolópapíron…

Reméljük, tagjaink örömmel fogadták a jó híreket, s azt, hogy a nagy meleg és a nyári elfoglaltságok ellenére is működik Társaságunk. Jó szórakozást és jó második félévet mindenkinek!