A Csorba Győző Társaság 96. hírlevele.

            

 

A Csorba Győző Társaság 96. hírlevele

1. Társaságunk közgyűlése pénteken délután 16 órakor kezdődik a Tudásközpontban. Megjelenésére számítunk!

2. Pénteken délelőtt 9 óra 30 perckor az 1. sz. Gyakorló Általános Iskolában – Pécs, Alkotmány utca 38. – a kiváló könyvtáros, Pammerné Fehérvízi Márta szervezésében Csorba Győzőről lesz hangfelvételekkel, képekkel kísért beszélgetés, kapcsolódva a Költészet Napjához és a Csorba 100 emlékévhez. A Tudásközpontban először bemutatott Csorba-kiállítás tablói az iskola folyosóján megtekinthetők. (Az iskola és a könyvtár honlapja itt elérhető.) A beszélgetőtársak neve még nem végleges, annyi biztos (egyelőre), hogy a Csorba Társaságot én képviselem. A beszélgetésről beszámolok.

3. Hegedüs 2 László képző-fotó- és filmművész kiállítása Pécsett, június 2-án nyílik meg a Pécsi Galériában és július 16-ig lesz megtekinthető. A művészről itt olvashatnak. A műveit itt nézhetik meg. (A nyitókép közepén levő képre kattintva nyílik ki a "menükör".)
Ajánlom figyelmükbe kedves ismerősünk alkotásait. Később még meghívót is küldök, pontosabb adatokkal.

4. A Civil Közösségek Házában lesz a bemutatója Szakácsné Kozári Piroska ny. tanárnő, festőművész Verka című családregényének. Mivel a meghívót nem tudtam megfelelő minőségben mellékelni, alább másolom a meghívó szövegét:
"Figyelmükbe ajánljuk Szakácsné Kozári Piroska  ny. tanárnő, festőművész Verka” c. családregényének bemutatóját, melyre 2017. április 10-én, hétfőn  17. órakor  kerül sor a Civil Közösségek Háza Konferencia  termében. Az írót bemutatja: Dr. Fürediné Zemplényi Zita, a Pécsi Népi Írók Társaságának titkára, közreműködik: Bacskó Tünde színművész, Buti Bernadett népdalénekes, Győrfy Zsófia cselló, Horváth Anna brácsa. A bemutatás után kötetlen beszélgetésre és a könyv dedikált megvásárlására is mód lesz.
Szeretettel várjuk rendezvényünkre!

Tóth Krisztina kulturális szervező"
A szerzőről, aki Csorba Győzőnek tisztelője és a Csorba Győző Könyvtár gyakori rendezvényvendége, itt is olvashatnak.

5. És végül egy kissé távolabbi helyen tartandó, de szívünknek fontos esemény: Takáts Gyula szobrát avatják április 11-én, szülővárosában Tabon. Gratulálunk a Takáts Gyula Irodalmi Alapítványnak, hogy ezt elérték! Reméljük, Csorba Győző szülővárosa is megemlékezik majd hűséges költőjéről egy szoborral, valahol Weöres Sándor vagy Kodály Zoltán szobra szomszédságában.  

Köszönöm figyelmüket!