A Csorba Győző Társaság 89. hírlevele.

 

           

 

A Csorba Győző Társaság 89. hírlevele

1. Örömmel értesítem a Társaságot, hogy a 2017. év a Társaság életében is megkezdődött. A 2017. évre is komoly terveink vannak. Néhányat közülük máris ismertek.

2. Folytatni szeretnénk a Csorba Győző Társaság kiadványainak sorozatát. A kiadást a Társaság pénzügyi helyzetének megfelelően ütemezzük. Továbbra is az Sz. K. Nyomdával szeretnénk együtt dolgozni a kiadások ügyében.

3. Megalakítanánk a Csorba Győző Asztaltársaságot egy megfelelő pécsi vendéglátó egységben (várjuk a javaslatokat a helyszínre!), ahol rendszeres időközönként felolvasó esteket, délutánokat rendeznénk. A témákhoz is várjuk a javaslatokat, ötleteket.

4. Szeretnénk rendezvényeket tartani (pl. Csorba órákat középiskolásoknak, egyetemistáknak) a Tudásközpont Csorba Emlékszobájában.

5. Megemlékezéseket tartunk a Csorba évfordulókon.

6. Éves rendes közgyűlésünket várhatóan április hónapban tartjuk meg.

7. A 2016. évi pénzügyi elszámolást a könyvelővel most egyeztetjük. A közgyűlésen – és előtte már az interneten – az előírásoknak megfelelően közzétesszük a részletes pénzügyi beszámolót.

8. Felhívom szíves figyelmüket a 2017. évi tagdíj fizetésére. Örömmel jelzem, hogy ebben az évben – január 9-én – két tagunk már rendezte tagdíját, összesen 7000, Ft-ot utaltak számlánkra. Nevüket – ha hozzájárulnak – majd a közgyűlésen ismertetem, ahogyan a többi befizetőét is. Köszönöm gyorsaságukat. A tagdíjat interneten a Mohácsi Takarékbank 50400113-16108561 sz. számlájára szíveskedjenek utalni. (A tagdíjat a bank Citrom utcai fiókjában személyesen is be lehet fizetni.) A banki átutalásokra kérjük ráírni: "A Csorba Győző Társaság éves tagdíja." A sárga csekken történő utalást a bank nem javasolja. A tagdíjak összege (dolgozóknak 2000-Ft, nyugdíjasoknak, diákoknak 1000,-Ft az éves díj) nem változott, az esetleges változtatásról a Közgyűlés dönthet. Köszönjük a befizetéseket, s kérjük, ne feledjék: kétszer ad, ki gyorsan ad!

9. 2016-ban a Csorba Emlékévre való tekintettel a Polgármesteri Hivatal 500 ezer Ft-tal támogatta a Társaságot. (Az összeg felhasználásáról a Társaság pénzügyi beszámolójában részletes tájékoztatást adunk.) Ebben az évben is szeretnénk pályázni. Arra kérjük a tagokat értesítsenek, ha jó pályázási lehetőséget találnak. Szponzor is kerestetik. Talán léteznek még mecénások, akik hajlandók Csorba és a pécsi irodalom ügyét támogatni. Kérem, aki tud ilyenről, jelezze nekem, hogy hivatalosan is felkereshessük az ajánlott felet!

10. A Civil közösségek Házában novemberben tartott Csorba-est videója két részletben felkerült a youtube-ra. Elérhető itt: 1. rész2. rész.  A feltöltést köszönöm a Csorba Győző Könyvtár segítőkész munkatársainak.

11. Bartusz-Dobosi László irodalomtörténész, szerkesztő, a Nagy Lajos Gimnázium igazgatója január 24-én kedden 16 óra 30 perckor a Tudás-központban tart előadást a Csorba Győző Könyvtár szervezésében báró Eötvös József életéről, munkásságáról. A meghívó itt megtekinthető.

 Köszönöm figyelmüket. Várjuk támogatásukat, javaslataikat, ötleteiket az új évben is.