A Csorba Győző Társaság 71. hírlevele.

1. A 66. Hírlevélben értesítettem olvasóinkat a Csorba Győző utcanévtábla avatásáról, s idéztem a pécsma.hu (Pécsi Hírek) tudósítását az eseményről. http://www.pecsma.hu/pecs-aktual/lelepleztek-csorba-gyozo-utcanevtablajat/
Akkor nem vettem észre a tudósításban a következő mondatot, melyhez pedig kiegészítést kellett volna fűznöm: "Az emlékév keretében Csorba Győző két könyvét újra kiadják: a gyerekeknek szóló Négy kiscica című verses képeskönyv és A város oldalában című interjúkötet."
A mondat nem helyes nyelvtanilag, a közölt információ pedig kissé pontatlan.
Egyik megjegyzésünk: a Négy kicsi cica [és nem Négy kiscica!] c. verses képeskönyv már nyáron megjelent. (Erről itt is olvashatnak.) Másik megjegyzésünk: bármennyire is szeretnénk, hogy Ágoston Zoltánnak a Jelenkor főszerkesztőjének ötlete megvalósuljon, A város oldalában c. Csorba beszélgetőkötet újra kiadása még csak nagyon erős óhaj, terv. Tudomásunk szerint még nem biztos a kötet megjelenése. Reméljük, a Csorba Társaság is kap támogatást a kiadáshoz, és akkor Ágoston Zoltán tervének megvalósítását pénzzel is segíthetjük.
2. Boda Miklós könyvtáros kollégám, a Csorba Társaság (nagyon) rendes;) tagja, minden megmozdulásunk követője, emlékezések, fényképek küldésével pedig segítője is, szerelmese Itáliának. Most Itália szívében címmel kiállítása nyílik olaszországi fotóiból az Apáczai ÁMK Művelődési Ház galériájában. A kiállítás megnyitója október 6-án 17 órakor lesz. A kiállítás meghívóját mellékelem, aki tud, kérem, menjen el a megnyitóra, látogassa a kiállítást, mert Miklós kitűnő fotói kiemelt figyelmet érdemelnek.
3. Fölfigyeltem két könyvtári vonatkozású hírre. Remélem, némi vidámságot varázsolnak a Hírlevél kicsit száraz szövegei közé, s egyben bizonyságot adnak arról, hogy a könyvtárosok mindent megtesznek a könyvek és könyvtárak népszerűsítése érdekében;)
Az egyik rendhagyó felhívást a Könyvtáros Egyesület Műszaki Szekciójának körlevelében kaptam. Mellékelem. A játékos vetélkedőt kedves könyvtáros olvasóim szíves figyelmébe ajánlom. Én a korom miatt (is) sajnos már kiestem a versenyzői körből:(
4. A másik rendhagyó felhívásról, melynek résztvevői közé engem az ismert okok miatt;) nem lehetne jelölni, itt olvashatnak. Fiatal és sármos kollégák, rajta! Remélem, pécsi könyvtárost is neveznek a mókás versenybe.
Köszönöm figyelmüket!