A Csorba Győző Társaság 64. hírlevele.

Ez a Csorba Győző Társaság 64. hírlevele

1. Emlékeztetőül újra közzéteszem a szeptember 13-ai ​Csorba- rendezvényekről szóló értesítést.
​"A Csorba Győző utcanévtábla-avatás (volt Erdei Ferenc utca) az eredeti tervektől eltérően szeptember 13-án NEM de. 11 órakor, HANEM de. 10 órakor kezdődik.
A temetői csendes főhajtásra pedig közvetlenül az avatás után megyünk el a Köztemetőbe Csorba sírjához, nem délután, ahogyan az előzetes tervekben szerepelt.
Az időpont-egyeztetési okok miatt szükségessé vált változásért elnézésüket kérjük.
A meghívón minden fontos adat szerepel.
Szeretettel hívunk és várunk mindenkit az emlékezésekre."

2. A Szent Mór Katolikus Iskolaközpont Csorba Győző szavalóversenyt hirdet. A versenykiírás itt olvasható. A Csorba Győző Versmondó verseny facebook oldala elérhető itt. Akit érdekelnek a verseny aktuális hírei, kérem, iratkozzon fel az oldalra.

3.Schmelczer-Pohánka Éva a Pécsi Egyetemtörténeti Gyűjtemény vezetője tanulmányt írt Várkonyi Nándorról. A tanulmány itt található.
A fent említett írást a szerző elmondja a Múltat kutatni pedig szükséges című konferencián. Bővebben a konferenciáról itt.

4. Prof. dr. Szabó Lászlótól a következő levelet kaptam, talán nem követek el levéltitok-sértést, ha közlöm: "Kedves Laci! Elkészült osztályfőnököm, dr. Tóth István könyveinek (stencilezett jegyzetek) elektronikus változata. A Civil Közösségek Háza honlapján az alábbi beütésével tölthetők le. Kérlek, hogy légy kedves a Csorba Győző Társaság tagjainak is megadni, hadd tudjon róla mindenki,aki szereti Pécset. (A hivatkozott oldal innen érhető el.
A Villanások-ban több helyen olvasható Csorba Győző neve és fordításai!
Baráti üdv.: Szabó László Gy. a Társaság tagja"
Kedves Professzor Úr, köszönöm fáradozásodat és az ajánlást, örömmel közlöm a címet. Dr. Tóth István nekem a főiskolán volt kedves tanárom, örülök, hogy most már az internet is ismertté teszi nevét és munkáit.

5. A Csorba Győző Vándorkiállítás most az egri Eszterházy Károly Egyetem  Tittel Pál Könyvtárban látható. Köszönöm Magi Magdolna könyvtári koordinátornak, hogy megküldte címemre a meghívót.

6. A Csorba Győző Könyvtár szeptemberi programjáról a Csorba Győző Könyvtár honlapjának főoldalán, az aktuális ajánló alatt tájékozódhatnak. A hírlevélre ugyanott lehet föliratkozni. Ajánlom mindenkinek, bőséges és kiváló programokat találhatunk minden hónapban. 

7. A Pro Pannonia Kiadó legújabb könyvének bemutatójára szóló meghívót itt lehet elolvasni.