A Csorba Győző Társaság 61. hírlevele.

Ez a Csorba Győző Társaság 61. hírlevele.

1. Közlöm az immár a Google térképen is feltüntetett Csorba Győző utca fotóját és műholdas képét. A névtábla avatása a terv szerint a költő halálának évfordulóján, szeptember 13-án de. 11 órakor lesz, az utca keleti végén.

2. Gencso Hrisztozov Ratkó József-díjas bolgár költő-műfordító, a magyar költészet szerelmese, kiváló fordítója és Csorba Győző tisztelője szép képösszeállítást készített Csorba Győző évfordulójára és bolgárra fordította a Nyárvég című Csorba verset. Elérhető itt. Köszönjük, Gencso!

3. Mint már hírt adtam róla, híres pécsi személyiségek fotói jelennek meg a pécsi buszok hátsó ablakán.
"Victor Vasarely képzőművész, Breuer Marcell világhírű pécsi építész, Horváth Judit kosárlabdázó legenda és Nagy Lajos király, egyetemünk alapítója. Ők azok, akik első körben immár nyolc pécsi buszt ékesítenek portréjukkal. Páva Zsolt polgármester ötlete nyomán lesz gyakorlat az egyedi pécsi „buszreklámokból”.
A pecsma.hu oldalon hamarosan tíz híres pécsi személyiség nevét közlik. Közülük a legtöbb olvasói szavazatot kapott négy "pécsi ikon" portréja kerül fel az újabb körben a buszokra. Kérem, figyeljék a hírt és szavazzanak Csorba Győzőre, s buzdítsák erre ismerőseiket is! Köszönjük!
 

4. Pesti János, Társaságunk egyik mozgatója szeptember 27-én (kedden) 17 órai kezdettel előadást tart a Tüke Társaság rendezésében a Művészetek Házában Pécs az utcanevekben címmel.
Kérem a Társaság tagjait, vegyenek részt az igen érdekesnek ígérkező előadáson!

4. Tudom, nem szép dolog pénzt kérni, de szükség törvényt bont. A Csorba Társaság 2016-os emlékév terveinek színvonalasabb megtartása érdekében szponzort keres. Eddig három iskola (A Szent Mór Katolikus Iskolaközpont, a Koch Valéria Iskolaközpont és a Leöwey Klára Gimnázium)hirdetett meg Csorbához kapcsolódó versenyeket. (Szavalóversenyek, Csorba versének német nyelvre fordítása, illusztrációk Csorba versekhez témakörökben.) A Szent Mór Katolikus Iskolaközpont külön facebook-csoportot hozott létre a szavalóverseny híreinek közlésére. A facebookra belépés után a csoport elérhető itt.

Szeretnénk megindítani továbbá a Csorba Győző Társaság kiadványai című sorozatot, ehhez is felhasználhatnánk a támogatást.
Kérjük, aki tud művészetpártoló nagyvállalatot, vállalkozót, egyéni adakozót, küldje el nekem a címét, hogy felvehessen velük a kapcsolatot! Az adományozó cégét, vállalatát a Csorba facebook oldalon és a Csorba honlapon reklámozzuk, nevét a körlevélben is közöljük.

A társaság számlaszáma: Mohácsi Takarékbank 50400113-16108561

Köszönöm figyelmüket és segítségüket!