A Csorba Győző Társaság 52. hírlevele.

Ez a Csorba Győző Társaság 52. hírlevele. ​

​1. Az előző levelemben ​feltett kérdésemre kaptam válaszul Pajor Zsófiától, a Csorba Győző Könyvtár mindig segítőkész kulturális referensétől :

"Csatolva küldöm azt a linket, amelyben a Csorba Győző 100 kiállításról nyilatkozik Tamás [Miszler Tamás könyvtárigazgató, P. L.] és Nagy Imre ebben az időintervallumban 19:40 – 24:26.

Köszönjük szépen a címet!
2. Időrendben megismétlem a júniusi rendezvények meghívóját, ne maradjon le senki a látogatásukról!

a. 2016. június 7-én kedden 17.00 órakor szervezi a Pécsi Akadémiai Bizottság Tudós Klubja a PAB Székházban (7624 Pécs, Jurisics Miklós u. 44.) a Csorba Társaság elnökének prof. Nagy Imrének az előadását. Az előadás címe: Mi a dráma? A műfaj új elképzelése nyelvelméleti szempontok alapján. Kérem a Csorba Társaság tagjait, támogatóit, minél többen menjenek el elnökünk előadására.

b. 2016. június 9-én, csütörtökön 18.00 órakor a Csorba Győző Könyvtár Belvárosi Könyvtárának társalgójában (7624 Pécs, Király u. 9.) A Város oldalában címmel tartunk beszélgetést Csorba Győző pályatársaival és munkatársaival!
A találkozó különös érdekessége lehet, hogy az ugyanott berendezett Várkonyi Emlékszoba is megtekinthető egyúttal.

c. 2016. Június 14-én, kedden a Várkonyi Nándor Könyvtárban lesz a Négy kicsi cica című Csorba Győző képes mesekönyv bemutatója. Pontos idejéről, a tervezett műsorról később küldök ismertetőt.

3. Egyik legkedvesebb könyvtáros kollégámat, Kiss Zoltánt, a Csorba Győző Könyvtár helytörténeti könyvtárosát mutatja be az Új Dunántúli Napló. A cikk itt olvasható: http://www.bama.hu/baranya/kultura/milyen-titkokat-rejtenek-egy-profi-konyvtaros-szurke-hetkoznapjai-664891 

4. ​Mellékelem a Pro Pannonia Kiadó Ünnepi Könyvheti meghívóját.

5. Eddig elkerülte a figyelmemet, most hallottam, hogy az Új Dunántúli Napló valamelyik nem régi számában megjelent egy képválogatás, amely a hosszú című, tavaly a Pro Pannonia Kiadónál megjelent kötetből – Pécs irodalmi és művészeti életének ötven éve képekben Csorba Győző hagyatéka alapján – készült.

​Kérem, aki tudja, küldje el nekem szkennelt változatát, hogy közölhessem a hírlevélben. Köszönöm Mészáros Endrének, a Napló  újságírójának a megjelentetést.   ​

6. Zeneszeretők figyelmébe! A Pécsi Leőwey Klára Női Kar 2016. június 6-án, hétfőn 18 órakor tartja évadzáró hangversenyét a Leőwey Klára Gimnázium dísztermében. Mellékelem Szabó Szabolcs karnagy barátom meghívóját.

Köszönöm figyelmüket!